Συνδεσμος Οιτυλιωτων

Αθήνα, Αττικής
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Αρετή Βελλοπούλου-Ζαρρέα

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΟΙΤΥΛΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΕΝΤΗΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΤΩΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΟΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΗΝΩΝ





Αφηξη στο πολυτελέστατο Ξενοδοχείο Grand Serai Ιωαννίνων

Στην εκδρομή μας, μας έκανε την τιμή να μας συνοδεύσει ο γνωστός ιστορικός συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, ο οποίος και κατά την διαδρομή μοιράστηκε μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις του.




Εκδήλωση στην Μανωλιάσσα 

Φόρος τιμής και κατάθεση στεφάνων στην Μανωλιάσσα όπου δόθηκαν οι αποφασιστικές μάχες για την απελευθέρωση των Ιωαννήνων το 1912-13.  Οι Μανιάτες μαζί με Ηπειρώτες, Κρήτες και Κύπριους συγκεντρώθηκαν στο ύψωμα όπου πολέμησαν οι πεσόντες εθελοντές και με συγκίνηση ακούσαμε ριζίτικα της Κρήτης και μοιρολόγια της Μάνης υπό τον ήχο των Μανιάτικων όπλων.


Παρακολουθήσαμε τα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων Μανιατών, ένα βράχο που μεταφέρθηκε από τον Ταύγετο, όπου απάνω του δημιούργησε και δώρησε ο Νικόλαος Μαυροειδόγγονας έναν Μανιάτικο πύργο που δημιούργησε από τις πέτρες της Μάνης. Δίπλα του μια μαρμάρινη στήλη όπου αναγράφονται τα ονόματα 260 πεσόντων στους λόφους της Μανωλιάσσας.


                                       











Η Μανωλιάσσα

Μετά την εκδήλωση η κάτοικοι της Μανωλιάσσας είχαν ετοιμάσει μπουφέ στο πολιτιστικό τους κέντρο για να μας υποδεχτούν.



Εκδήλωση προς τιμή των Μανιατών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

Η Εταιρεία Ηπεριωτικών Μελετών, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών μαζί με τους Συλλόγους Μανιατών, διοργάνωσαν μια πολύ ωραία και συγκινητική εκδήλωση. Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο ιστορικός συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος με θέμα "Η Συμβολή των Μανιατών στους Απελευθερωτικούς Αγώνες της Ηπείρου".
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου