Συνδεσμος Οιτυλιωτων

Αθήνα, Αττικής
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Αρετή Βελλοπούλου-Ζαρρέα

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΤΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΟΙΤΥΛΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 :

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ - ΒΕΡΓΙΝΑ
 
Ο Σύνδεσμος Οιτυλιωτών οργάνωσε μιά πολύ πετυχημένη τριήμερη εκρομή με πούλμαν, με αναχώρηση στις 2 Νοεμβρίου 2012 καί επιστροφή στις 4 Νοεμβρίου 2012. Η διαμονή ηταν στο Grand Hotel Palace, ξενoδοχείο 5 αστέρων, όπου όλοι έμειναν ευχαριστημένοι απο τα πλούσια γεύματα και το πολυτελή περιβάλλον.
 
 
Το βράδυ της Παρασκευής όσοι απο τους εκδρομείς είχαν κουράγιο για ξενύχτι γλέντησαν στο μεζεδοπωλείο "Παλάτι" στα Λαδάδικα, με τις πενιές του μπουζουκιού.  


Το Σάββατο πρωί ξεκινήσαμε γιά τις Σέρρες, και για το Οχυρό Ρούπελ, το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, το οποίο έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά. Το συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων ηταν 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα. Από την επίσκεψη αυτή, μείναμε όλοι εντυπωσιασμένοι και συγκινημένοι.
 


Η επόμενη στάση ηταν στην Λίμνη Κερκίνη, στο νομό Σερρών. Η Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη η οποία σχηματίστηκε το 1932 με την δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Είναι ιδιαίτερα προστατευμένος υδροβιότοπος και τοπίο σπάνιας ομορφιάς, όπου δίνεται στους επισκέπτες η δυνατότητα, με καραβάκια, να παρατηρήσουν απο κοντά 300 περίπου είδη σπανίων και προστατευμένων πουλιών που ζουν και αναπαράγονται στην λίμνη. Ιδιαίτερη ομορφιά προσθέτουν οι ερωδιοί με τα όμορφα χρώματά τους και τις φωνές τους.
 












Το σούρουπο μας βρήκε στα Ανω Πορόια, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Νομου Σερρών, το οποίο είναι κτισμένο στις πλαγιές του Μπέλες.
 
Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο δειπνήσαμε, και εν συνεχεία συγκεντρωθήκαμε σε μία απο τις αίθουσες, όπου διασκεδάσαμε με τις μελωδίες των αδελφών Γερακάρη (του Νικολάου).


Την Κυριακή πρωί επιστρέφοντας προς Αθήνα, περάσαμε απο την Βεργίνα, οπου ως γνωστόν είναι οι αρχαίες Αιγιές, η τότε πρωτεύουσα των Μακεδόνων. Ξεναγηθήκαμε στο μουσείο και θαυμάσαμε τους θυσαυρούς, που εβρέθησαν στον τάφο του Φιλλίπου Β', πατέρα το Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κατά τις διαδρομές, η Πρόεδρος του Συλλόγου και τα μέλη μοίραζαν στους εκδρομείς διάφορα παραδοσιακά Μανιάτικα εδέσματα τα οποία είχαν φέρει μαζί τους ορισμένοι, όπως κεφτεδάκια, τυρόπιτες, τηγανίδες, πίτες τραβηχτές, με συνοδεία ποτού.


 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 :

EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στις 10.00 π.μ. την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 τα μέλη και φίλοι του Συνδέσμου, περίπου 50 άτομα, συναντήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, και ξεναγήθηκαν με έμπειρη ξεναγό στα εκθέματα του Μουσείου, ειδικα στον μηχανισμό των Αντικυθήρων.

 
  
Μετά την ξενάγηση εγινε η κοπή πίτας του Συνδέσμου, στην καφετερία του κήπου του Μουσείου.    
 
Το φλουρί της πίτας, το οποίο συνοδευόταν απο δώρο πού αγοράστηκε απο το Μουσείο (η κεφαλή της Ιφιγενείας) έτυχε στην Κυρία Νικολουδάκου Σοφία.
 
 





 
 
 
   
 

 
 
 
 
 
 
 
Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τους παραβρεθέντες για την συμετοχή τους στην εκδήλωση της κοπής της πίτας μας και ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου